Prezentácia Slovenska Olympijské hry 2008 Čína

V spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch sme realizovali prezentáciu Slovenska v Číne.

V hoteli Hilton Beijing v Pekingu sa uskutočnil event pozostávajúci z dvoch častí: konferenčnej – súbor prezentácií, a spoločenskej – galavečer s programom.

Konferenčná časť pozostávala zo série odborných prezentácií pre 180 hostí zabezpečovaných slovenskou stranou, medzi ktorými boli zastúpení najmä čínski touroperátori, novinári a potenciálni investori. Pozvaní hostia ocenili živú prezentáciu slovenských ľudových remesiel – drotárstva, maľovania na sklo, keramiky a výroby darčekových predmetov zo šúpolia, ktoré naživo predvádzali ľudoví remeselníci zo Slovenska: Štefan Smržík – drotárske umenie, Oľga Obertová – umenie zo šúpolia, Renáta Hermysová – slovenská ľudová keramika a Miloslav Jaroš – maľba na sklo.

V hotelovej Infinity Ball Room sa uskutočnil galavečer, ktorého sa zúčastnil prezident SR pán Ivan Gašparovič s manželkou a jeho delegácia, veľvyslanec Slovenskej republiky v Číne pán Žigmund Bertok s manželkou a ďalší významní predstavitelia Slovenskej republiky. Počas slávnostného večera vystúpili operný spevák Ján Babjak, klavirista Daniel Buranovský a huslista Dalibor Karvay.